De ce sa alegeti
O CASA DE LEMN
// 01
ESTETIC
De-a lungul timpului, valoarea si calitatea lemnului masiv bine prelucrat a făcut ca locuintele realizate sa se constituie in simboluri ale stilurilor oamenilor
mai mult// 02
ECONOMIC
Pretul este pana la urma cel mai puternic factor in decizia finala cu privire la tipul de casa construit
mai mult// 03
ECOLOGIC
Prelucrarea manuala a diferitelor piese a condus la utilizarea in totalitate a trunchiului de copac, impactul ulterior asupra mediului fiind benefic
mai multDEOARECE
Piata imobiliara se refera la tranzactiile prin care se acorda drepturi de proprietate sau de folosinta asupra locuintelor si terenurilor, pretul de tranzactie depinzand de interactiunea dintre cerere si oferta.
Domeniul imobiliar a suferit usoare modificari dupa ce scumpirea locuintelor la bloc a generat o crestere a cererii pentru constructia de case. Daca in oras domina betonul si caramida, din cauza numarului mare de locuinte situate in blocuri, in mediul rural la putere sunt materialele usoare, precum lemn, paianta, chirpici.
Prefabricatele din material lemnos par a fi o optiune din ce in ce mai preferata pentru constructii, lucru ce demonstreaza ca reticenta populatie fata de noile materiale si tehnologii a fost depasita.
CASA este definita ca o constructie solida, destinata a servi de locuinta omului. Pe langa adapostire, aceasta mai trebuie sa asigure un mediu ideal pentru cresterea si dezvoltarea unei familii in armonie cu mediul inconjurator.
Astfel casele din lemn par a fi o alternativa economica in fata caselor traditionale. Lemnul nu numai ca este parte din natura, este si benefic mediului inconjurator, deoarece acestea pot fi realizate fara a folosii substante periculoase mediului, fiind reciclabiile si biodegradabile. Lemnul este aliat al mediului inconjurator, amprenta lasata asupra acestuia fiind una pozitiva – energia folosita in prelucrarea lemnului este mai putina iar emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici, deoarece lemnul este un material ce absoarbe dioxidul de carbon.
Casele din lemn, reprezinta la nivel mondial cea mai folosita tehnica de constructie si cu siguranta va ramane asa multa timp de acum incolo. Acest lucru se datoreaza multiplelor avantaje date de o astfel de constructie. Durabilitatea redusa a caselor din lemn este un mit gresit raspandit, realitatea fiind principalul combatand al acestuia.
Avatajele caselor din lemn
TERMEN DE EXECUTIE SCURT
Principalul avantaj la constructia unei case de lemn, il reprezinta faptul ca durata ridicarii acesteia este mult mai mica comparativ cu casele ridicate pe alte structuri.
ECONOMISIRE SPATIU
Economisirea spatiului vine din grosimea paretiilor. Un perete din beton sau caramida este de doua ori mai gros decat unul de lemn, lucru ce duce la o utilitate mai buna a spatiului.
COSTURI SCAZUTE
Costul unei case pe structura de lemn este mai scazut decat al unei case pe alta structura de rezistenta, lucru important in decizia fiecarei persoane.

EFICIENTA TERMICA
Lemnul este de 6 ori mai izolant decât cărămida si de 15 ori mai izolant decât betonul, ceea ce conduce la importante economii de încălzire. Casele din lemn asigura un comfort termic excelent, ele fiind călduroase iarna şi răcoroase vara.
REZISTENTA LA CUTREMUR
Casele din lemn sunt flexibile şi uşoare, si nu sunt periculoase in caz de cutremur. Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu cel al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice.
AVANTAJE ECOLOGICE
Spre deosebire de locuintele din caramida si beton, cele din lemn „respira“ si implicit constituie o sursa de „liniste“ si „echilibru“. Lemnul este un element natural si ecologic.